Bug 4511 - smbd terminates without any reason when using LDAP
smbd terminates without any reason when using LDAP
Product: Samba 3.0
Classification: Unclassified
Component: File Services
x86 Linux
: P3 major
: none
Assigned To: Samba Bugzilla Account
Samba QA Contact
Depends on:
  Show dependency treegraph
Reported: 2007-04-14 23:22 UTC by Niki Hammler
Modified: 2007-04-15 07:37 UTC (History)
1 user (show)

See Also:


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Niki Hammler 2007-04-14 23:22:07 UTC
I hope I checked the correct Component. I chosed "major" because smbd terminates after a few seconds and using samba is not possible any more.

I use OpenLDAP for user accounts with the configuration included in the link. I use Debian and the packages from http://us1.samba.org/samba/ftp/Binary_Packages/Debian. A few seconds after start of smbd, it terminates. But only after requesting some account information.

I have included a smbd debug output with debug level 10.

smbd starts up normally. Then I do a "net user -U <username>", enter the password. All information is returned successfully but right after that, smbd terminates. The problem occurs everytime (i.e. is reproduceable on my system).

I can't find any reason for that.

Please feel free to ask for further debug info, logs etc.
Comment 1 Niki Hammler 2007-04-14 23:47:27 UTC
Update: I completely removed samba (aptitude purge) and reinstalled it and now the problem seem to have gone.
Comment 2 Gerald (Jerry) Carter 2007-04-15 07:37:37 UTC
There are no panics in the log file URL you posted.  So if you cannot reproduce this any more, I'm closing it.  Thanks.