Bug 3557 - WINS loses name of servers running IIS
WINS loses name of servers running IIS
Status: NEW
Product: Samba 3.0
Classification: Unclassified
Component: nmbd
x86 Linux
: P3 normal
: none
Assigned To: Samba Bugzilla Account
Samba QA Contact
Depends on:
  Show dependency treegraph
Reported: 2006-02-26 08:19 UTC by Leon Stringer
Modified: 2006-02-26 10:06 UTC (History)
0 users

See Also:

nmbd.log log level 10 (Domain name changed to "MYDOMAIN" for anonymity) (265.67 KB, text/plain)
2006-02-26 08:26 UTC, Leon Stringer
no flags Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Leon Stringer 2006-02-26 08:19:36 UTC
I'm running Samba as my WINS server. I see a problem where, after 5 days of uptime the names of servers running IIS are no longer resolved by WINS.

So if I start the server normally, WINS can resolve the name.

After 5 days of operation, WINS can no longer resolve the name.

I presume that after 5 days a timeout occurs prompting the server to re-register it's NetBIOS names.

This problem also occurs when you do "nbtstat -RR" to re-register manually.

However, if I stop the services "World Wide Web Publishing Service" and "IIS Admin Service" and do "nbtstat -RR" the (remaining) names are successfully re-registered.
Comment 1 Leon Stringer 2006-02-26 08:26:38 UTC
Created attachment 1760 [details]
nmbd.log log level 10 (Domain name changed to "MYDOMAIN" for anonymity)
Comment 2 Leon Stringer 2006-02-26 10:06:29 UTC
The nmbd.log requires a bit more explanation!

What it hopefully shows is server \\ZDC with IIS running trying to re-register its names following a "nbtstat -RR".