Bug 2616 - cifs mounts disconnect after 2 days
cifs mounts disconnect after 2 days
Product: CifsVFS
Classification: Unclassified
Component: kernel fs
x86 Linux
: P3 major
: ---
Assigned To: Steve French
Samba QA Contact
Depends on:
  Show dependency treegraph
Reported: 2005-04-14 18:21 UTC by saxman29
Modified: 2009-05-15 10:46 UTC (History)
1 user (show)

See Also:


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description saxman29 2005-04-14 18:21:22 UTC
I'm using SuSE 9.2 with a vanilla 2.6.11 kernel that has experimental cifs
features enabled (so I can access the mounts from KDE).  The mounts are fully
functional, but after two days the mounts go extinct and the browser/command
line just hangs.  Then, when rebooting the mounts don't unmount and I have to
cut the power to get it to restart.  How can I keep the mounts from doing this?
Comment 1 saxman29 2005-04-16 19:05:30 UTC
Just recently, about half a day after I had rebooted the computer the shares
decided to unmount in the middle of some work I was doing.  There was data
streaming over the connection and I was browsing when it suddenly went dead. 
Then everything hung.  I couldn't kill the session and ended up cutting the
power to reboot.  I had switched the OS level from 2 to 65 so the other computer
wouldn't reset the connection.  Do you know if this helps? 
Comment 2 Shirish S. Pargaonkar 2009-03-20 00:32:31 UTC
Is this still an issue?
Comment 3 Steve French 2009-05-15 10:46:28 UTC
please reopen if you encounter problems