Bug 193 - smbd SEGFAULTs -- reported by "Panic Script"
smbd SEGFAULTs -- reported by "Panic Script"
Status: RESOLVED INVALID
Product: Samba 3.0
Classification: Unclassified
Component: File Services
3.0.0preX
All Linux
: P1 regression
: 3.0.0rc2
Assigned To: Gerald (Jerry) Carter
:
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2003-06-27 08:46 UTC by José Luis Tallón
Modified: 2005-11-14 09:31 UTC (History)
0 users

See Also:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description José Luis Tallón 2003-06-27 08:46:44 UTC
Samba-3.0.0beta1 from Debian's "unstable" packages. Maintainers already 
notified, suggested to post here.

Recently upgraded from Samba-2.2.8a. Server role: PDC + FileServer.


Side Note: inconsistent "character mapping" (wXP<->Linux) behaviour appreciated: 
After client rejoined the domain, WXP "did not find" some folders with accented 
characters in their names; some renaming/moving of data fixed it.
Probably unrelated -- will keep observing.


--8<----8<-----
The Samba 'panic action' script, /usr/share/samba/panic-action,
was called for pid 21241 (/usr/sbin/smbd).

Below is a backtrace for this process generated with gdb, which shows
the state of the program at the time the error occured.  You are
encouraged to submit this information as a bug report to Debian.  For
information about the procedure for submitting bug reports , please see
http://www.debian.org/Bugs/Reporting or the reportbug(1) manpage.

(no debugging symbols found)...(no debugging symbols found)...
(no debugging symbols found)...(no debugging symbols found)...
(no debugging symbols found)...(no debugging symbols found)...
(no debugging symbols found)...(no debugging symbols found)...
(no debugging symbols found)...(no debugging symbols found)...
(no debugging symbols found)...(no debugging symbols found)...
(no debugging symbols found)...(no debugging symbols found)...
(no debugging symbols found)...(no debugging symbols found)...
(no debugging symbols found)...(no debugging symbols found)...
(no debugging symbols found)...(no debugging symbols found)...
(no debugging symbols found)...(no debugging symbols found)...
(no debugging symbols found)...(no debugging symbols found)...
(no debugging symbols found)...(no debugging symbols found)...
(no debugging symbols found)...(no debugging symbols found)...
0x40245b89 in wait4 () from /lib/libc.so.6
#0  0x40245b89 in wait4 () from /lib/libc.so.6
#1  0x402b9000 in sys_sigabbrev () from /lib/libc.so.6
#2  0x401e8712 in strtold_l () from /lib/libc.so.6
#3  0x401e8815 in system () from /lib/libc.so.6
#4  0x0817da35 in smb_panic ()
#5  0x0816f256 in dbgtext ()
#6  0x401d29d8 in sigaction () from /lib/libc.so.6
#7  0x4021677a in mallopt () from /lib/libc.so.6
#8  0x40215467 in realloc () from /lib/libc.so.6
#9  0x0817ce91 in Realloc ()
#10 0x080c4ce6 in asn1_write ()
#11 0x080c4d62 in asn1_write_uint8 ()
#12 0x080c4f23 in asn1_write_OID ()
#13 0x080c4afd in spnego_gen_auth_response ()
#14 0x0809d14f in reply_getattrE ()
#15 0x0809d39d in reply_getattrE ()
#16 0x0809d709 in reply_getattrE ()
#17 0x0809e1b8 in reply_sesssetup_and_X ()
#18 0x080b535d in respond_to_all_remaining_local_messages ()
#19 0x080b5553 in respond_to_all_remaining_local_messages ()
#20 0x080b5700 in process_smb ()
#21 0x080b61c8 in smbd_process ()
#22 0x081d2043 in main ()
#23 0x401c1a51 in __libc_start_main () from /lib/libc.so.6
Comment 1 Gerald (Jerry) Carter 2003-08-02 11:28:11 UTC
can this be reproduced against beta3?  
Comment 2 Gerald (Jerry) Carter 2003-08-06 22:05:09 UTC
Maybe some more information about how this was observed 
originally?  smb.conf?  
Comment 3 Gerald (Jerry) Carter 2003-08-22 09:05:44 UTC
not enough information and beta1 was a 1,000's 
of lines of code ago.
Comment 4 Gerald (Jerry) Carter 2005-02-07 08:39:29 UTC
originally reported against 3.0.0beta1.  CLeaning out 
non-production release versions.
Comment 5 Gerald (Jerry) Carter 2005-11-14 09:31:32 UTC
database cleanup