Bug 11874 - System keeps asking for a password when trying to access a windows 2000 server share
System keeps asking for a password when trying to access a windows 2000 serve...
Status: NEW
Product: Samba 4.1 and newer
Classification: Unclassified
Component: File services
4.3.8
x64 Linux
: P5 normal
: ---
Assigned To: Samba QA Contact
Samba QA Contact
:
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2016-04-25 15:33 UTC by johnf90.964
Modified: 2016-05-03 21:48 UTC (History)
0 users

See Also:


Attachments
terminal o/p of request fron bugzilla staff (10.40 KB, text/plain)
2016-04-25 15:33 UTC, johnf90.964
no flags Details
gvfsd log output per request of buzzilla team (155.75 KB, text/plain)
2016-04-25 16:20 UTC, johnf90.964
no flags Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description johnf90.964 2016-04-25 15:33:23 UTC
Created attachment 12020 [details]
terminal o/p of request fron bugzilla staff

I am running mint 17.3 and accessing shared folders/files on a windows 2000 server. Using Samba 2:4.1.6 I can see and access all the folders and files on the shares. When I upgrade Samba to 2:4.3.8 I can no longer access the files. I can see the folders but when I dbl click to access them I keep getting a windows asking for a password.
This bug was initially reported on Bugzilla as #618091 and was closed as not a gvfs bug. Attached are the data logs I was asked to send to that site for investigation.
My system is X64 mint 17.3 kernel 4.5.0 and windows 2000 server.
Comment 1 johnf90.964 2016-04-25 16:20:04 UTC
Created attachment 12021 [details]
gvfsd log output per request of buzzilla team
Comment 2 johnf90.964 2016-04-29 16:53:32 UTC
Just wondering if anyone is looking into bug...?
Comment 3 Björn Jacke 2016-05-03 15:23:03 UTC
please try the patches from #11849 or just update to 4.3.9. I guess this will fix your problem.
Comment 4 johnf90.964 2016-05-03 21:48:37 UTC
Not being very well versed in linux...somewhat of a noob, can you point 
me to a set of instructions to apply the .diff patch or install the 
4.3.9 package. I have never compiled a source file before.
Thank you for your time and patience in tis matter.

On 05/03/2016 11:23 AM, samba-bugs@samba.org wrote:
> https://bugzilla.samba.org/show_bug.cgi?id=11874
>
> --- Comment #3 from Björn Jacke <bjacke@samba.org> ---
> please try the patches from #11849 or just update to 4.3.9. I guess this will
> fix your problem.
>