Bug 10323 - sysvolreset: idmap range not specified for domain '*'
sysvolreset: idmap range not specified for domain '*'
Status: RESOLVED WORKSFORME
Product: Samba 4.1 and newer
Classification: Unclassified
Component: Tools
4.1.3
x64 Linux
: P5 minor
: ---
Assigned To: Andrew Bartlett
Samba QA Contact
:
Depends on:
Blocks: 11924
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2013-12-13 19:40 UTC by Marc Muehlfeld
Modified: 2016-11-29 13:55 UTC (History)
1 user (show)

See Also:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Marc Muehlfeld 2013-12-13 19:40:59 UTC
Running sysvolreset shows many messages about a not specified idmap range:


# samba-tool ntacl sysvolreset
idmap range not specified for domain '*'
idmap range not specified for domain '*'
idmap range not specified for domain '*'
idmap range not specified for domain '*'
...

This message appears about 1.500 times in my production environment, when I run the sysvolreset.


But the message is not expected, as no winbind is running on the DC.
Comment 1 Marc Muehlfeld 2014-05-26 23:01:28 UTC
This messages are also shown when doing a classicupgrade (in this case done from a tdbsam backend with 4.1.7):


.....
.....
Adding users
Importing users
User root has been kept in the directory, it should be removed in favour of the Administrator user
Commiting 'add users' transaction to disk
Adding users to groups
Commiting 'add users to groups' transaction to disk
Setting password for administrator
Administrator password has been set to password of user 'root'
idmap range not specified for domain '*'
idmap range not specified for domain '*'
idmap range not specified for domain '*'
idmap range not specified for domain '*'
idmap range not specified for domain '*'
idmap range not specified for domain '*'
idmap range not specified for domain '*'
idmap range not specified for domain '*'
...+ many many more of this lines
Comment 2 Marc Muehlfeld 2016-08-26 01:06:15 UTC
I tried Samba 4.5.0rc2: This version doesn't show this messages anymore. I close this bug report.
Comment 3 Adam Tauno Williams 2016-11-29 13:55:17 UTC
I see this message using sernet-samba-4.5.1-6.el6.x86_64