Bug 449 - On RedHat Linux 7.3 smbd and nmbd (by users) make high load (90-95%)
On RedHat Linux 7.3 smbd and nmbd (by users) make high load (90-95%)
Status: CLOSED FIXED
Product: Samba 3.0
Classification: Unclassified
Component: nmbd
3.0.0preX
All Linux
: P3 normal
: none
Assigned To: Gerald (Jerry) Carter
:
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2003-09-12 16:35 UTC by Michail A.Baikov
Modified: 2005-08-24 10:25 UTC (History)
0 users

See Also:


Attachments
Configuration of the smbd server (1.30 KB, application/octet-stream)
2003-10-02 11:17 UTC, Arend
no flags Details
Log from smbd server (22.08 KB, text/plain)
2003-10-11 06:09 UTC, Arend
no flags Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Michail A.Baikov 2003-09-12 16:35:52 UTC
When smbd and nmbd started, load 0-2%, but when any users try connect and open 
share my linux box got 90-95% load (CPU). Is normal?
Comment 1 Gerald (Jerry) Carter 2003-09-20 10:03:51 UTC
We need a lot more information on this one.
Please provide details about your configuration.
Comment 2 Arend 2003-10-02 11:17:30 UTC
Created attachment 175 [details]
Configuration of the smbd server

Perhaps this will help in determing the problem
Comment 3 Gerald (Jerry) Carter 2003-10-02 12:40:07 UTC
can you run an strace on one of the smbd processes taking up a 
lot of CPU?  Also perhaps a level 10 debug log.  Thanks.
Comment 4 Michail A.Baikov 2003-10-05 01:58:50 UTC
in last version (rc4) bug is resolved.
Thanks.
Comment 5 Gerald (Jerry) Carter 2003-10-06 06:09:53 UTC
Thanks for the good news.  Closing this out.
Comment 6 Arend 2003-10-11 06:09:14 UTC
Created attachment 194 [details]
Log from smbd server

Here is a requested attachment. I've to submit the log-file from the
workstation either
Comment 7 Arend 2003-10-11 06:12:40 UTC
The bug isn't fixed at all. I'm now using Samba 3.0.0 (the Latest) downloaded 
on 10-10-2003. When I'm copying big files to the server from a WinXP (SP1) 
workstation, the CPU is still heavy loaded
Comment 8 Gerald (Jerry) Carter 2005-02-07 09:06:20 UTC
originally reported against one of the 3.0.0rc[1-4] releases.
Cleaning up non-production versions.
Comment 9 Michail A.Baikov 2005-02-08 03:42:20 UTC
test your dma settings (IDE). Maybe problem in non dma access to ide

hdparm -d1
Comment 10 Gerald (Jerry) Carter 2005-08-24 10:25:56 UTC
sorry for the same, cleaning up the database to prevent unecessary reopens of bugs.