Bug 237 - Config path incorrect in SRPM-installed /etc/init.d/winbind
Config path incorrect in SRPM-installed /etc/init.d/winbind
Status: CLOSED FIXED
Product: Samba 3.0
Classification: Unclassified
Component: Packaging
3.0.0preX
All Linux
: P2 major
: none
Assigned To: Gerald (Jerry) Carter
:
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2003-07-17 18:17 UTC by Paul Eggleton
Modified: 2005-11-14 09:29 UTC (History)
0 users

See Also:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Paul Eggleton 2003-07-17 18:17:17 UTC
(This is actually a beta3 bug, but there's no option for this yet.)

I installed from the source RPM for 3.0 beta 3 on Red Hat 9 (adding --with-acl-
support to the specfile, rebuilding with rpmbuild -bb and then installing).

Once installed, I tried to start winbind with "service winbind start", and got 
the following error:

Starting Winbind services: grep: /usr/local/samba/lib/smb.conf: No such file or 
directory

The culprit is the CONFIG variable in the /etc/init.d/winbind script, which is 
set as follows:

CONFIG=/usr/local/samba/lib/smb.conf

This is despite the configure option --with-configdir=/etc/samba being 
specified in the spec file for the RPM.
Comment 1 Gerald (Jerry) Carter 2003-07-24 19:25:00 UTC
fixed in CVS
Comment 2 Gerald (Jerry) Carter 2005-02-07 08:41:30 UTC
originally reported against 3.0.0beta3.  CLeaning out 
non-production release versions.
Comment 3 Gerald (Jerry) Carter 2005-08-24 10:25:50 UTC
sorry for the same, cleaning up the database to prevent unecessary reopens of bugs.
Comment 4 Gerald (Jerry) Carter 2005-11-14 09:29:27 UTC
database cleanup